Dodjela nagrada – Znatiželjno dijete uči i podučava

Projekt Znatiželjno dijete uči i podučava provodi se u partnerstvu s OŠ Tenja a financiran je od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Više o projektu možete saznati ovdje.

Tijekom projekta, kroz igru i interaktivan pristup učili smo o pravima djece, Konvenciji o pravima jdece, Europskoj uniji i institucijama koja štite dječja prava. Stjecanjem spoznaje o osobnim pravima i načinima kojima se štite izgrađivali smo stav o osobnoj odgovornosti prema poštivanju i zaštiti prava drugoga. Tijekom likovne radionice učenici i učenice izradili su likovne radove na temu “Kršenje prava djece” te su ti radovi izloženi u predvorju škole od 09. svibnja. Do 19. svibnja ostali učenici i učenice škole glasali su za najbolji rad prema demokratskim načelima.

Dana 23. svibnja, s početkom u 12 sati, održana je dodjela nagrada izabranim radovima gdje su učenici/ce 4.a i 4.b razreda okupljenima prenijeli što su naučili tijekom projekta.

Treće mjesto s osvojena 33 glasa osvojio je rad učenika 4.b razreda – Ivana Kelam Rupčić, rad na temu “kršenje prava djece na zaštitu od rata i život u miru”

Drugo mjesto s 39 osvojenih glasova dobio je rad učenice 4.a razreda – Tine Tolić, rad na temu “kršenje prava djece na medicinsku pomoć i zdravstvenu skrb”

Rad koji je osvojio najviše glasova, 42, je rad učenice 4.b razreda – Eme Novak, rad na temu “Kršenje prava djece na zdravu i svakodnevnu prehranu i čistu vodu – zadovoljenje osnovnih životnih potreba”

Znatiželjno dijete uči i podučava-katalog radova učenika/ca