Edukacija jačanja kapaciteta za rad s gluhoslijepim osobama

Dana 08. i 09. travnja održat će se radionice kroz 4 tematske cjeline za rad s gluhoslijepim osobama kao i onima s drugim senzornim oštećenjima s ciljem poboljšanja prenosivih socijalnih vještina, pristupa i osnova razumijevanja znakovnog jezika, što bi osobama s navedenim oštećenjima uvelike olakšalo samostalno rješavanje svakodnevnih životnih pitanja.

Navedenu aktivnost organizira Ženska udruga “IZVOR” s Gradom Osijekom i Udrugom gluhoslijepih osoba grada Osijeka i Osječko-baranjske županije kao partnerima projekta POKRENI financiranog u okviru poziva ESF OP ULJP 2014.-2020. „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina”.

Radi se o dvodnevnoj edukaciji namijenjenoj zaposlenima u javnim ustanovama, institucijama, organizacijama civilnog društva, drugim pravnim subjektima, kao i onima koji se obrazuju za zanimanja gdje su takve vještine poželjne i potrebne. Edukaciju će voditi stručnjakinje s dugogodišnjim iskustvom; Tarczay Sanja, voditeljica vježbi na kolegiju “Gluhosljepoća” na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i predavačica kolegija “Znakovni jezik” na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, i Frey Sara, koordinatorica i voditeljica radionica za odrasle na temu gluhosljepoće i pristupa gluhoslijepim osobama u Savezu gluhoslijepih osoba Dodir, Zagreb.

Svi polaznici/ce će primit potvrdu o završenoj edukaciji. Ista će biti vrednovana od strane Hrvatske komore socijalnih radnika. Otvoreno je pitanje vrednovanja Agencije za obrazovanje.

Za sudjelovanje na radionicama potrebno je ispuniti prijavu i izjavu poslodavca/ institucije i proslijediti je zaključno do petka 22. ožujka 2019. godine na e-mail: zenska.udruga.izvor@gmail.com ili na tel/fax: 031/290 433. Za više informacija možete se obratiti na navedeni kontakt.

Prijavni obrazac

Izjava za poslodavca