Geometar jednakosti – predstavljanje rezultata istraživanja

Centar za mirovne studije u suradnji sa Ženskom udruga Izvor iz Osijeka Vas organizira predstavljanje rezultata istraživanja o nejednakosti u Hrvatskoj. Nakon predstavljanja predviđena je rasprava o mogućim rješenjima i preporukama za smanjenje regionalnih razlika te razlika između određenih društvenih skupina.

Predstavljanje će se održati u ponedjeljak, 24. listopada 2016., od 13 do 15 sati u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek (Europska avenija 24, Osijek), prostor American Cornera.

Društvene nejednakosti štetno djeluju i na ukupni ekonomski razvoj kao i na kvalitetu života građana. O tome gdje je Hrvatska u pogledu nejednakosti u odnosu na druge zemlje EU, a gdje na globalnoj razini, koji su ključni pokazatelji velikih regionalnih nejednakosti, kako se nejednakosti u pristupu određenim socijalnim usluguma reflektiraju na pitanja tržišta rada i siromaštvo, koje su ključne nejednakosti u mirovinskom sustavu, a koje u poreznom, tko daje više a ima manje, te kako socijalni transferi utječu na smanjenje ili povećanje razine nejednakosti, na predstavljanju istraživanja će govoriti:

• Maja Pleić, Centar za mirovne studije
  • Sandra Benčić, Centar za mirovne studije
  • Mirjana Herceg, Ženska udruga “IZVOR”

Projekt Equality surveyor – Geometar jednakosti je financiran u sklopu programa IPA Europske unije za Republiku Hrvatsku.

geometar