Godinu dana u Klisi i Sarvašu

Od 1. lipnja 2015. godine mobilni tim Ženske udruge „IZVOR“ jednom tjednom odlazi u prigradska naselja Grada Osijeka, Klisu i Sarvaš. U prostorima mjesnog odbora koje Grad ustupa na korištenje, građani/ke imaju pristup besplatnoj pravnoj pomoći svakog utorka (Klisa 8-10h, Sarvaš 10.30-12.30). „IZVOR“ također pruža podršku pri organizaciji volontera/ki i jačanju kapaciteta za razvoj usluga Pomoći u kući za starije i nemoćne osobe kako bi preslikao uspješni primjer iz Tenje gdje udruga djeluje preko 15 godina.

U duhu aktivnog građanstva, građanke Klise i Sarvaša tijekom protekle godine dana uključile su se u nekoliko aktivnosti koje udruga provodi, od edukativnih programa, kreativnih radionica do treninga o socijalnom poduzetništvu. Uključile su se i u inicijativu pomoći izbjeglicama koje su prolazile našom zemljom u zimskim mjesecima izradom kapa, šalova, rukavica i sl. koje su podijeljene u prihvatnom centru u Slavonskom Brodu na međunarodni dan ljudskih prava. Izrađivale su krpene lutkice za djecu, također podijeljene u Slavonskom Brodu, čestitke za korisnike doma za starije i nemoćne u Klisi itd.

Dana 20.06.2016. obilježen je Dan mjesnog odbora Klisa, dok je Dan mjesnog odbora Sarvaš obilježen 24.06. Toga dana predstavnice udruge te uključene građanke Klise i Sarvaša predstavile su svoj rad u proteklih godinu dana građanima/kama tijekom obilježavanja Dana mjesnog odbora u svojoj zajednici te prisustvovale svečanoj sjednici vijeća mjesnog odbora.

june (4)

june (3)