Javno predstavljanje boravka u zajednici

Zajedno s našim partnerima predstavili smo javnosti Boravak za starije osobe u Tenji  kao jedne od aktivnosti projekta Razvoj mreže usluga za život u zajednici.

Dana 20. svibnja 2021. građani/ke Tenje i Osijeka obišli su Boravak koji se započeo s radom od 01. travnja te su se upoznali s različitim integrativnim sadržajima, oblicima pomoći i podrške za unapređenje kvalitete života starijih osoba i osoba oboljelih od Alzheimerove demencije ili drugih demencija dostupnim na području grada Osijeka i prigradskih ruralnih sredina.

Stečena iskustva programa aktivnog starenja zajedno s Gradom Osijekom i Gradom Ilokom, kao partnerima, želimo učiniti održivima i prenositi ih kao primjer dobre prakse na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, s dužnom pažnjom prema ruralnim sredinama i građanima/kama u riziku od socijalne izoliranosti i siromaštva.

Svjesni sve većih potreba i očekivanja navedenih skupina dio naših aktivnosti istovremeno je usmjeren i na jačanje kapaciteta i povezivanje pružatelja socijalnih usluga u našim županijama kako bi doprinijeli  učinkovitijem odgovoru.

Prof. Silva Butković Soldo, voditeljica Zavoda za neurorehabilitaciju i neuroimunologiju iznijela iskustva u kliničkom radu s osobama koje boluju od demencije, posebno Alzheimerove demencije, koje su njihove potrebe odnosno najčešće poteškoće s kojima se suočavaju u svakodnevnom životu. Perspektive i smjernice.

Boravak u Tenji
Predstavljanje projekta
Romano Kristić, voditelj Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvo i umirovljenike Grada Osijeka
Marina Budimir, Gradonačelnica Grada Iloka