Lajkaj nenasilno – aplikacija za mobitele

U partnerstvu s FFOS i suradnji s Odjelom za prevenciju PU osječko-baranjske,  održane su 4 radionice na Filozofskom fakultetu u Osijeku na kojima su učenici i učenice OŠ Tenja, Jagodnjak i Darda izrađivali aplikaciju za mobilne telefone. Također su posjetili i Informativni centar policije gdje su se upoznali s preventivnim aktivnostima Odjela prevencije.

Radionice su se održavale u sklopu projekta Lajkaj nenasilno, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Cilj projekta je suzbijanje, odnosno prevencija nasilja nad i među djecom i mladima, posebno putem interneta i mobitela. Kroz projekt provode se različite aktivnosti; većinom radionice za učenike i učenice OŠ Tenja, Jagodnjak i Darda s kojima udruga ima ostvarenu dugogodišnju suradnju, kao i radionice za roditelje. Naglasak je na odgovornom korištenju interneta, suzbijanje nasilje i govora mržnje putem interneta te stjecanje vještina prepoznavanja potencijalno opasnih situacija i njihovog rješavanja.

Aplikaciju koju su izradili učenici i učenice možete besplatno preuzeti u GooglePlay trgovini na linku:

25.03. apk (5)

25.03. apk (3)