potpisan ugovor Razvoj mreže usluga za život u zajednici

Dana 05. listopada 2020. u Našicama potpisan je ugovor za projekt Razvoj mreže usluga za život u zajednici. Projekt je financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda. U partnerstvu s Gradom Osijekom i Gradom Ilokom cilj projekta je pridonijeti razvoju i provedbi učinkovitih socijalnih usluga i podrške za život u zajednici usmjeren na unapređenje kvalitete života i socijalnog uključivanja starijih osoba, osoba oboljelih od Alzheimerove demencije ili drugih demencija, jačanje njihove prave sigurnosti, podrška harmonizaciji života članova njihovih obitelji i skrbnika te jačanje kapaciteta pružatelja usluga, kao ciljnih skupina s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Kroz program aktivnog starenja organizirati će se usluga boravka i dnevnih aktivnosti dostupnih u Tenji za starije osobe što će uključivati organizaciju tjelesnih i kreativnih aktivnosti, tečaja stranog jezika, podršku pri korištenju interneta i komunikacijskih servisa i sl., a prema potrebama i interesima. Kroz program podrške, informiranja, savjetovanja i uključivanja korisnicima/cama bit će dostupna i podrška u mobilnosti, psihosocijalno i pravno savjetovalište i drugo.

U suradnji s partnerima jačati će se kapaciteti pružatelja socijalnih usluga povezivanjem s predstavnicima socijalnih službi, pružateljima socijalnih usluga i nositelja vlasti kroz primjere dobre prakse, provedenim istraživanjem i predlaganjem učinkovitih rješenja.