Poziv – Besplatni tečaj engleskog jezika

Ženska udruga “IZVOR” provodi tečaj engleskog jezika u sklopu programa „Mreža usluga za život u zajednici“, financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u partnerstvu s Gradom Osijekom i Hrvatskim Zavodom za zapošljavanje. Tečaj je za polaznike i polaznice besplatan. Prvenstveno je namijenjen osnaživanju osoba u nepovoljnom položaju, stoga ciljane skupine (označene na prijavnici) imaju prednost pri upisu.

Udruga organizira tečaj engleskog jezika od 2013. godine u dva termina godišnje. U proljetnom terminu od veljače do lipnja te u jesenjem terminu od rujna do siječnja. Tečaj se provodi u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek koja ustupa prostor te je unutar inicijative “Ukorak s vremenom” organiziran i dodatni tečaj za osobe u mirovini.

Tečaj je organiziran prema stupnjevima CEFR (Europski referentni okvir za jezike) i održava se u poslijepodnevnim satima u trajanju od 20 tjedana, i to jednom tjedno po dva školska sata.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave do 31. siječnja 2018. Prijavni obrazac možete poslati na putem elektronske pošte na zenska.udruga.izvor@gmail.com ili na adresu V.Mačeka 20, 31207 Tenja. Dodatne informacije na telefon 031 290 433 svakim radnim danom od 12 do 16 sati.

Ovdje možete preuzeti prijavnicu: Prijavni-obrazac-za-tečaj-engleskog-jezika

STUPNJEVI CEFR

A1  (beginner – pripremni stupanj): Može razumjeti i koristiti poznate svakodnevne izraze i vrlo jednostavne fraze koje se odnose na zadovoljavanje konkretnih potreba. Može predstaviti sebe i druge te postavljati i odgovarati na pitanja o sebi i drugima, kao npr. o tome gdje živi, o osobama koje poznaje i o stvarima koje posjeduje. Može voditi jednostavan razgovor pod uvjetom da sugovornik govori polako i razgovijetno te da je spreman pomoći.

A2 (elementary-temeljni stupanj): Može razumjeti izolirane rečenice i često korištene riječi iz područja od neposrednog osobnog interesa (npr. jednostavne podatke o sebi i obitelji, informacije vezane za kupovanje, neposrednu, okolinu, posao). Može komunicirati u jednostavnim i uobičajenim situacijama koje zahtijevaju jednostavnu i neposrednu razmjenu informacija o poznatim temama i aktivnostima. Može jednostavno opisati aspekte svojega obrazovanja, neposrednu okolinu te sadržaje iz područja zadovoljavanja neposrednih potreba.

B1 (pre-intermediate – prijelazni stupanj): Može razumjeti glavne misli jasnog, standardnog razgovora na poznate teme s kojima se redovito susreće na poslu, u školi, u slobodno vrijeme, itd. Može se snalaziti u većini situacija koje se mogu pojaviti tijekom putovanja kroz područje na kojem se taj jezik govori. Može proizvesti jednostavan vezani tekst na poznatu temu ili temu od osobnog interesa. Može opisati doživljaje i događaje, svoje snove, nade i težnje te ukratko obrazložiti i objasniti svoja stajališta i planove.

B2 (intermediate – samostalni stupanj): Može razumjeti složene, duže tekstove iz različitih područja i prepoznati implicitna značenja. Može se izražavati tečno i neusiljeno bez jako očitog traženja odgovarajućih izraza. Može fleksibilno i učinkovito koristiti jezik u društvenim, akademskim i poslovnim situacijama. Može proizvesti jasan, dobro strukturiran i detaljan tekst pokazujući da se uspješno služi jezičnim obrascima, konektorima i kohezivnim sredstvima.

Više pojašnjenja i testovi: