Poziv na prijavu na besplatni tečaj engleskog jezika

Ženska udruga „IZVOR“ organizira tečaj engleskog jezika za odrasle osobe i osobe u mirovini.

Tečaj se provodi u sklopu programa „Mreža usluga za život u zajednici“, financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u partnerstvu s Gradom Osijekom i Hrvatskim Zavodom za zapošljavanje. Tečaj je za polaznike i polaznice besplatan. Prvenstveno je namijenjen osnaživanju osoba u nepovoljnom položaju stoga ciljane skupine (označene na prijavnici) imaju prednost pri upisu.

Također, su suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek unutar programa Ukorak s vremenom, organiziramo tečaj engleskog jezika za umirovljenike i umirovljenice. Tečaj se financira putem projekta “Razvoj usluga za život u zajednici” od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

NAČIN PRIJAVE:

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 31. kolovoza 2017. slanjem ispunjene prijavnice na email adresu Udruge: zenska.udruga.izvor@gmail.com ili poštom na adresu Vlatka Mačeka 20, 31207 Tenja. Polaznici/ce odabrani prema uvjetima Poziva i vremenu prijave bit će obaviješteni o terminu provedbe tečaja.

Prijavnicu možete preuzeti na poveznici: Prijavni-obrazac-za-tečaj-engleskog-jezika

VIŠE O PROVEDBI TEČAJA:

Tečaj za sve skupine provodi se u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u poslijepodnevnim satima u trajanju od 18 tjedana, i to jednom tjedno po dva školska sata.

U jesenjem terminu (rujan 2017. – siječanj 2018.) provodit će se tečaj za tri skupine organizirane prema CEFR (Europski referentni okvir za jezike) za stupnjeve A1, A2, i B2 te za skupinu umirovljenika/ca prema dogovoru.

A1  (beginner – pripremni stupanj):

Može razumjeti i koristiti poznate svakodnevne izraze i vrlo jednostavne fraze koje se odnose na zadovoljavanje konkretnih potreba. Može predstaviti sebe i druge te postavljati i odgovarati na pitanja o sebi i drugima, kao npr. o tome gdje živi, o osobama koje poznaje i o stvarima koje posjeduje. Može voditi jednostavan razgovor pod uvjetom da sugovornik govori polako i razgovijetno te da je spreman pomoći.

A2 (elementary – temeljni stupanj):

Može razumjeti izolirane rečenice i često korištene riječi iz područja od neposrednog osobnog interesa (npr. jednostavne podatke o sebi i obitelji, informacije vezane za kupovanje, neposrednu, okolinu, posao). Može komunicirati u jednostavnim i uobičajenim situacijama koje zahtijevaju jednostavnu i neposrednu razmjenu informacija o poznatim temama i aktivnostima. Može jednostavno opisati aspekte svojega obrazovanja, neposrednu okolinu te sadržaje iz područja zadovoljavanja neposrednih potreba.

B2 (intermediate – samostalni stupanj):

Može razumjeti složene, duže tekstove iz različitih područja i prepoznati implicitna značenja. Može se izražavati tečno i neusiljeno bez jako očitog traženja odgovarajućih izraza. Može fleksibilno i učinkovito koristiti jezik u društvenim, akademskim i poslovnim situacijama. Može proizvesti jasan, dobro strukturiran i detaljan tekst pokazujući da se uspješno služi jezičnim obrascima, konektorima i kohezivnim sredstvima.

Za ostale informacije kontaktiranje „IZVOR“ na 031/290-433 radnim danom u razdoblju 9-14h.