Poziv za sudjelovanje na edukativnoj radionici 17.03. – “Ugovori o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju – razlike i moguće prijevare starijih osoba”

Ženska udruga „IZVOR“ iz Tenje i Udruga za podršku žrtvama i svjedocima iz Vukovara vas pozivaju na edukativnu radionicu “Ugovori o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju – razlike i moguće prijevare starijih osoba” (kod zaključenja ugovora). Ova radionica primarno je namijenjena osobama starije životne dobi i članovima njihove obitelji, ali i svim zainteresiranim građanima/kama iz zajednice.

Ugovori o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju u praksi se često zloupotrebljavaju, odnosno postaju sredstvo eksploatacije starijih osoba kojima je potrebna nužna pomoć. Informiranošću i prijenosom važnih informacija koje je potrebno znati prije potpisivanja takvih ugovora, nastojimo prevenirati štetne posljedice za starije osobe i članove njihovih obitelji.

Edukativna radionica održati će se 17. ožujka 2022. godine u 12,00 sati u prostorijama Dnevnog boravka za starije osobe Ženske udruge “IZVOR” Tenja (na adresi Sv. Ane 1e, zgrada Hrvatskog doma), a voditi će ju gđa Jelica Balog, dipl.iur iz Vukovara, pravnica u mirovini i s dugogodišnjim iskustvom rada.

Molimo sve zainteresirane da najave svoj dolazak putem telefona Udruge – 031 290 433 (8-16 sati) ili emaila -zenska.udruga.izvor@gmail.com, budući je broj sudionika/ca ograničen.

Predviđeno trajanje radionice je 90 minuta, a organizirana je u sklopu aktivnosti projekta “Razvoj mreže usluga za život u zajednici”, financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Comments are closed.