Ženska udruga “IZVOR” kontinuirano provodi tečaj engleskog jezika u trajanju od 20 tjedana. Tečaj je za sve polaznike/ce u potpunosti besplatan budući se financira iz projekata. Organizira se više skupina, ovisno o stupnju te projektu.

U ovome terminu tečaj se organizira u sklopu programa „Mreža usluga za život u zajednici“, financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u partnerstvu s Gradom Osijekom i Hrvatskim Zavodom za zapošljavanje. Prvenstveno je namijenjen osnaživanju osoba u nepovoljnom položaju, stoga ciljane skupine (označene na prijavnici) imaju prednost pri upisu.

Tečaj se organizira i u sklopu projekta POKRENI, financiranog iz Europskog socijalnog fonda, a u partnerstvu s Gradom osijekom i Udrugom gluhoslijepih osoba grada Osijeka i OBŽ. Tečaj je namjenjem osnaživanju (dugotrajno) nezaposlenih osoba, koje imaju prednost pri upisu.

Udruga organizira tečaj engleskog jezika od 2013. godine u dva termina godišnje. U proljetnom terminu od veljače do lipnja te u jesenjem terminu od rujna do siječnja. Tečaj se provodi u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek koja ustupa prostor te je unutar inicijative “Ukorak s vremenom” organiziran i dodatni tečaj za osobe u mirovini, sufinanciran kroz projekt “Razvoj usluga podrške za život u zajednici“.

Tečaj je organiziran prema stupnjevima CEFR (Europski referentni okvir za jezike) i održava se u poslijepodnevnim satima u trajanju od 20 tjedana, i to jednom tjedno po dva školska sata.

PRIJAVU možete izvršiti slanjem ispunjenog prijavnog obrasca:  PRIJAVNICA na email udruge: zenska.udruga.izvor@gmail.com ili na adresu V.Mačeka 20, 31207 Tenja, a možete se prijaviti i putem google obrasca. Dodatne informacije na telefon 031 290 433 svakim radnim danom od 12 do 14 sati.

STUPNJEVI CEFR

A1  (beginner – pripremni stupanj): Može razumjeti i koristiti poznate svakodnevne izraze i vrlo jednostavne fraze koje se odnose na zadovoljavanje konkretnih potreba. Može predstaviti sebe i druge te postavljati i odgovarati na pitanja o sebi i drugima, kao npr. o tome gdje živi, o osobama koje poznaje i o stvarima koje posjeduje. Može voditi jednostavan razgovor pod uvjetom da sugovornik govori polako i razgovijetno te da je spreman pomoći.

A2 (elementary-temeljni stupanj): Može razumjeti izolirane rečenice i često korištene riječi iz područja od neposrednog osobnog interesa (npr. jednostavne podatke o sebi i obitelji, informacije vezane za kupovanje, neposrednu, okolinu, posao). Može komunicirati u jednostavnim i uobičajenim situacijama koje zahtijevaju jednostavnu i neposrednu razmjenu informacija o poznatim temama i aktivnostima. Može jednostavno opisati aspekte svojega obrazovanja, neposrednu okolinu te sadržaje iz područja zadovoljavanja neposrednih potreba.

B1 (pre-intermediate – prijelazni stupanj): Može razumjeti glavne misli jasnog, standardnog razgovora na poznate teme s kojima se redovito susreće na poslu, u školi, u slobodno vrijeme, itd. Može se snalaziti u većini situacija koje se mogu pojaviti tijekom putovanja kroz područje na kojem se taj jezik govori. Može proizvesti jednostavan vezani tekst na poznatu temu ili temu od osobnog interesa. Može opisati doživljaje i događaje, svoje snove, nade i težnje te ukratko obrazložiti i objasniti svoja stajališta i planove.

B2 (intermediate – samostalni stupanj): Može razumjeti složene, duže tekstove iz različitih područja i prepoznati implicitna značenja. Može se izražavati tečno i neusiljeno bez jako očitog traženja odgovarajućih izraza. Može fleksibilno i učinkovito koristiti jezik u društvenim, akademskim i poslovnim situacijama. Može proizvesti jasan, dobro strukturiran i detaljan tekst pokazujući da se uspješno služi jezičnim obrascima, konektorima i kohezivnim sredstvima.

Više pojašnjenja i testovi za provjeru znanja: