21.09. Javno obilježavanje Svjetskog dana Alzheimerove bolesti i Završne konferencije Osijek/Ilok – predstavljanje rezultata provedbe projekta “Razvoj mreže usluga za život u zajednici”

21. rujna u na Trgu slobode u Osijeku, u suradnji s Filozofskim fakultetom Osijek i Gradskim društvom crvenog križa Osijek, provedeno je obilježavanje Svjetskog dana Alzheimerove bolesti. Prisutnim građanima podijeljeni su edukativni i promotivni materijali, a svi su imali priliku i porazgovarati sa članicama radnog tima Udruge i prisutnim vanjskim stručnjakinjama o dostupnim uslugama za starije osobe kao i važnosti ranog prepoznavanja simptoma demencije. Također, provedena je kratka “Šetnja sjećanja” u svrhu promocije brige o zdravlju starijih osoba.

Isti dan u Hotelu Osijek održana je Završna konferencija za stručnjake/inje, na kojoj su predstavljeni rezultati provedbe projekta te sadržaj brošure “Glas i podrška starijima” koja je izdana u okviru projekta. Naglasak je bio na jačanju kapaciteta stručnjaka/inja, ulaganju u ravnomjerni razvoj i osiguranje usluga koje odgovaraju na potrebe starijih osoba i članova njihovih obitelji. Poseban doprinos dali su predstavnici Doma za starije osobe Alfredo Štiglić iz Pule, koji su predstavili primjere dobre prakse iz vlastitog rada.

22. rujna javno obilježavanje kao i konferencija za stručnjake održani su u Gradu Iloku, budući je isti uz Grad Osijek partner na ovom projektu.

Obilježavanje 21. rujna, Svjetskog dana Alzheimerove bolesti kao i aktivnosti Završne konferencije u Gradu Osijeku i Iloku provele su se u sklopu projekta Ženske udruge “IZVOR” pod imenom “Razvoj mreže usluga za život u zajednici”, financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Comments are closed.