Dan Mjesnog odbora Tenja

Dan mjesnog odbora Tenja obilježava se 26. srpnja, no ove godine iznimno s dva dana zakašnjenja, 28. srpnja.

Tenja je prigradsko naselje Grada Osijeka s bogatom povijesti koja seže u srednji vijek kada je bila dio plemićkog posjeda Korođskih. Uz starosjedioce Hrvate, većinu su činili Mađari, a od 17. stoljeća naseljeno je srpsko stanovništvo. Za vrijeme Domovinskog rata Tenja je bila okupirano područje, no od mirne reintegracije 1997. Tenja je jedno od rijetkih povratničkih mjesta u kojima je zabilježen rast stanovništva.

Više o Tenji možete pročitati ovdje: Priče iz Tenje

Mjesni odbor Tenja najveći je Mjesni odbor Grada Osijeka, a njezina osnovna škola ima najviše upisane djece. Na svečanoj sjednici Vijeća MO Tenja održanoj 28. srpnja, s početkom u 11 sati, predsjednik Vijeća Josip Mihaljević i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš prenijeli su okupljenim građanima i građankama Tenja, DVD Tenja i civilnim udrugama što je učinjeno u proteklih godinu dana te što predstoji u narednom razdoblju.

Ženska udruga “IZVOR”, kao organizacija civilnog društva, radi i djeluje u Tenji preko 16 godina gdje provodi znatan broj aktivnosti usmjeren na povećanje kvalitete života ljudi i razvoj lokalne zajednice. U provedbi zajedničkih politika Udruga je ostvarila uspješnu dugogodišnju suradnju s Gradom Osijekom i Mjesnim odborom Tenja koji Udruzi ustupa prostor za rad ali i direktnim financiranjem rada na području zaštite ljudskih prava i demokratizacije društva te socijalne djelatnosti. Kao što je koordinatorica programa Udruge izvijestila nazočne na svečanoj sjednici, Udruga nastavlja s razvojem mreže socijalnih usluga u zajednici, ponajviše pružanja usluga pomoći u kući za starije i nemoćne osobe pri čemu zapošljava dugotrajno nezaposlene osobe iz zajednice, a što financijski podržava i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Comments are closed.