In memoriam Stojanka Knežević

Tužna srca javljamo da je jučer, 31. siječnja, Stojanka Knežević u večernjim satima izgubila bitku sa zloćudnom bolesti. Pokop će se održati u petak, 2. veljače u 14 sati na Pravoslavnom groblju u Tenji.

Stojanka Knežević jedna je od osnivačica Ženske udruge “IZVOR”, mirovna aktivistkinja iz Tenje koja je unatoč vlastitoj tragediji bila posvećena izgradnji mira i razumijevanja među ljudima. Supruga Milana je izgubila u početnim trenucima ratnih zbivanja 1991. Ubijen je zajedno s Josipom Reihlom Kirom koji je bio na čelu mirovnih pregovora pokušavajući zaustaviti ratne strahote koje su uslijedile.

Bila je djelatnica u Mjesnom odboru Tenja. Na tom radnom mjestu upoznala je druge žene s istom vizijom demokratskog društva zasnovanog na ljudskim pravima i slobodama, ravnopravnosti i razvoju ljudskih veza i zajednice usmjerenih na pozitivne društvene promjene. U 2001. zajedno su osnovale Žensku udrugu “IZVOR”, a služila je svojoj zajednici i kao predsjednica udruge.

Stojanka je osoba koja je uvijek zračila ljudskom toplinom i dobrotom, naglašavajući činjenicu da osoba uvijek treba ostaviti pozitivan trag iza sebe. Bila je osoba posvećena svojoj obitelji i prijateljima. Obogatila je živote svih koje je upoznala i ostavila neizbrisivi trag.

U našim će srcima uvijek imati posebno mjesto.

 

Comments are closed.