#JutrosSamStala

Mreža ‘4. smjena – nevidljivi rad’ čiji je fokus usklađivanje privatnog i poslovnog života muškaraca i žena pokreće kampanju #JutrosSamStala kojoj je cilj osvijesti javnost o svakodnevnom neplaćenom kućanskom radu koji se smatra „ženskim“.  Peglanje, čišćenje, kuhanje, pranje odjeće, planiranje, briga o djeci… Što bi se dogodilo da žene stanu s kućanskim poslovima? Kaos? Tko bi ih obavio?

Žene, majke, pozivamo vas da se pridružite kampanji u kojoj prikupljamo priče o neplaćenom kućanskom radu. S oznakom #JutrosSamStala objavite javno svoje priče uz fotografije koje prikazuju što se dogodi kad stanete sa svakodnevnim kućanskim radom ili nam pošaljite u Messenger i/ili na e-mail kako bi ih mogli anonimno objaviti.

U sklopu kampanje napravljen je i Twitter profil Iskra B. (@JutrosSamStala) putem kojeg će se prikupljati i objavljivati priče.

Kampanja je dio projekta “Utjecaj javnih politika na kvalitetu obiteljskog i radnog života te na demografsku sliku Hrvatske – prostori promjene”, sufinanciranog iz sredstava Europskog socijalnog fonda i proračuna Republike Hrvatske.