Obilježavanje 21.09. Svjetskog dana Alzheimerove bolesti – Osijek/Ilok

Ženska udruga “IZVOR” u suradnji s Filozofskim fakultetom u Osijeku, poziva Vas na zajedničko obilježavanje Svjetskog dana Alzheimerove bolesti 21. rujna 2022.

Obilježavanje će započeti u 9.00 sati na Trgu slobode u Osijeku, gdje možete potražiti naš štand, na kojemu će se dijeliti edukativni i promotivni materijali, a svi će zainteresirani imati priliku porazgovarati sa stručnim osobama te od njih dobiti korisne savjete i informacije.

Cilj ove aktivnosti je potaknuti građane na razvijanje svijesti o zdravom načinu života (psihofizička aktivnost, prehrani itd.) te važnost ranog prepoznavanja simptoma demencije.

Građani su također pozvani u 10.00 sati pridružiti se “Šetnji sjećanja”, kratkoj šetnji od Trga slobode do Drave, promovirajući na taj način brigu o zdravlju i okolišu, ali i upozoravajući na Alzheimerovu bolest kao općezdravstveni problem našeg društva.

Od 11 do 13 sati u Hotelu Osijek održati će se Završna konferencija za stručnjake, na kojoj će biti predstavljeni rezultati provedbe projekta te brošura “Glas i podrška starijima” kao jedan od rezultata provedbe projekte.

U 17 sati isti dan, u dnevnom boravku udruge Aktivni umirovljenici (Županijska 11) održat će se radionica pod nazivom Brain Aerobics (Aerobik za mozak).

22.09. javno obilježavanje kao i konferencija za stručnjake biti će održana u Gradu Iloku, budući je isti uz Grad Osijek partner na ovom projektu.

Obilježavanje 21.09. Svjetskog dana Alzheimerove bolesti kao i ostale aktivnosti provode se u sklopu projekta Ženske udruge “IZVOR” pod imenom “Razvoj mreže usluga za život u zajednici”, financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Comments are closed.